Pripoj sa k nám!

Ako pripraviť záhradné náradie a vonkajší nábytok na uskladnenie na zimu

Aj keď je to pre záhradkárov a outdoorových nadšencov smutné, zima je už za rohom – a to znamená, že je čas pripraviť si trávnik a záhradné náradie, ako aj outdoorové vybavenie, grily a nábytok na zimu.

Nič neskracuje životnosť outdoorových predmetov tak, ako keď ich necháte nepripravené a vystavené „zimnej zúrivosti“. Či už ide o záhradné náradie, váš obľúbený gril alebo súpravu vonkajších záhradných stoličiek, to, ako sa o ne budete túto jeseň starať, je rozhodujúce pre ich dlhú životnosť. Koniec koncov, ich výmena nie je práve lacná…všakže 😀 S ohľadom na to, vám prinášame pár rád a rýchly kontrolný zoznam outdoorových vecí, ktorým treba venovať malú pozornosť, kým začne poletovať sneh.

Ručné náradie do záhrady a na trávnik
Jeseň je ideálny čas na vyčistenie, dezinfekciu a zazimovanie všetkých vašich trávnikových a záhradných ručných nástrojov. A áno, dezinfekcia je dôležitá, najmä pokiaľ ide o záhradné a krajinárske náradie. Choroby rastlín sa dajú ľahko prenášať z rastliny na rastlinu z ručného náradia. Najmä rezné nástroje, ako sú nožnice, prerezávačky a nožnice. Začnite dôkladným čistením ručného náradia horúcou mydlovou vodou. Vydrhnite všetky nečistoty a špinu z čepelí. Potom ich utrite roztokom 1/2 šálky bielidla zmiešaného s 4 litrami vody na dezinfekciu. (vždy používajte ochranu rúk). Teraz je tiež skvelý čas na brúsenie čepelí pomocou brúsneho kameňa alebo kotúča. Nožnice, lopaty a nožnice fungujú oveľa lepšie a s menšou námahou s ostrými nožmi. Potom, než ich odložíte na rok, naneste na kov tenkú vrstvu oleja. Na ich udržanie bez hrdze stačí rýchly rozprašovač WD-40, olej 3 v 1 alebo dokonca sprej s čistým rastlinným olejom a vaše záhradné náradie bude pripravené na jar budúceho roka.

Kosačky, strunové nožnice, nožnice na živý plot atď
Starostlivosť o plynové a elektroenergetické zariadenia je pred zimou nevyhnutnosťou. To znamená, že ak nechcete bojovať s ich nefunkčnosťou začiatkom budúcej jari. Nájdite si teraz čas na vyčistenie kosačiek, strunových vyžínačov a iných elektrických zariadení. Odstránenie trávy a špiny môže zabrániť hrdzi a predčasnému zlyhaniu. Potom vykonajte potrebné výmeny oleja a mazanie, aby ste sa uistili, že budú pripravené na prevádzku budúcu jar. Zvyčajne to trvá niekoľko hodín, ale je oveľa jednoduchšie vykonať to v pomalšom jesennom tempe ako na jar, keď je na sadenie, pestovanie a kosenie potrebné toľko času…
Čistenie kosačky
Pred odložením kosačky na sezónu je nevyhnutné vyčistiť skelet kosačky. Ponechanie mokrej, plesnivej trávy celú zimu môže skrátiť jej životnosť. Nakoniec presuňte všetky batérie a nabíjačky dovnútra a mimo chladu. Nenechávajte ich nabité celú zimu, ale chráňte ich pred nepriaznivým počasím. V prípade akéhokoľvek plynového zariadenia buď nechajte motory bežať nasucho, alebo použite prísadu do plynového paliva , aby sa palivo cez zimu nepokazilo. Zlý alebo zastaraný plyn je jednou z hlavných príčin zlyhania zariadenia na začiatku jari!

Grily a vonkajší nábytok
Nič sa zimou nepoškodí viac ako vonkajšie grily a nábytok ponechané napospas živlom. Sneh, vietor, dážď a ľad môžu zhrdzavieť grily a záhradný nábytok, nehovoriac o tom, že si vyberajú daň aj na vankúšoch.
Ponechanie grilov cez zimu odkryté môže skrátiť ich životnosť o roky. Presuňte grily dovnútra alebo ich zabezpečte a prikryte na dlhé zimné mesiace. Zaistite kryty grilu pomocou šnúrok alebo popruhov, aby boli grily chránené. Presuňte nábytok k sebe a zakryte ho plachtou, aby ste zabránili snehu a ľadu. Zložením do jedného priestoru znížite riziko, že vietor odnesie jednotlivé kusy.
Nakoniec, kým budete odkladať a pripravovať všetky „letné veci“, nezabudnite sa uistiť, že sú pripravené aj vaše nástroje na chladné počasie. Teraz je čas uistiť sa, že veci, ktoré budete túto zimu potrebovať, sú pripravené. Ak vlastníte generátor, uistite sa, že je splynovaný, pripravený a zapálený. Okrem toho sa uistite, že reťazové píly, snehové frézy a snehové lopaty sú na svojom mieste a pripravené na použitie.

Vaša Stavba od A po Z.

Pridajte Komentár