Pripoj sa k nám!

Homemade adventný kalendár

Tento rok môžete odpočítavať čas s ručne vyrobeným adventným kalendárom, ktorý môžete vytvoriť aj so svojimi deťmi. Pomocou ozdôb, detských ponožiek a krabičiek, pomaľovaných zaváraninových fľašiek si určite vyrobíte niečo originálne, čo vám spríjemní čakanie na Vianoce.

Tradícia adventných kalendárov pochádza z polovice 19. storočia, keď si v Nemecku ľudia označovali dvere kriedou alebo zapaľovali sviečky, aby počítali dni do Vianoc. Dnes väčšina adventných kalendárov obsahuje papierové dvierka, ktoré sa otvárajú a odhaľujú obrázok, darček alebo kúsok čokolády.

Tento rok si možete vyrobiť adventny kalendár doma. taktiez skúsiť vymeniť cukríky a čokoládky za niečo iné (zážitky, citáty, pochvaly, pekné spomienky … )

Prinášame pár tipov:

Zážitkový adventný kalendár
Vo vnútri každej obálky je návod na aktivitu, ktorú si môže užiť celá rodina – rozne spoločné aktivity, kino, prechadzka, spoločné pečenie, stavanie snehuliaka, spoločné čitanie, pozeranie filmov, vankúšová bitka,..
Hudobný adventný kalendár
Namiesto toho, aby ste každý decembrový večer oslavovali maškrtou alebo darčekom, čo tak uctiť si sviatok piesňou? Naplňte priečinky sviatočným hitom a nezabudnite zahrnúť tradičné hymny, zábavné obľúbené položky a všetky klasiky.
Adventný kalendár skutkov láskavosti
Pripomeňte svojim deťom, že sviatky sú oveľa viac než len darčeky a čokoládky v tvare Mikuláša tým, že zavesíte tento naplniteľný adventný kalendár, ktorý ich povzbudí, aby každý deň až do Vianoc podali niekomu pomocnú ruku…
Motivačný/ zábavný kalendár (každému podľa chuti)
Do každej priehradky môžete dať motivačný citát alebo vtip (sarkasticky obrázok), pochvalu, spomienku…
Darovaci kalendár
Každý deň vložiť do krabice niečo, čoho sa vzdáme v prospech charity.
Adventný kalendár pre psov
Túto sezónu nevynechajte svojho psa zo zábavných slávností. Naplňte malé sťahovacie vrecúška jeho obľúbenými maškrtami a zaveste ich na drevenú tabuľu pomocou malých háčikov. Váš pes si túto sviatočnú tradíciu určite zamiluje.

Vaša Stavba od A po Z.